Skip to main content

Over Brenda

Wie ik ben?

Ik ben Brenda Huuskes-Witbreuk, geboren in 1969 in Enschede, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben een creatief, enthousiast en ondernemend type en ben graag onder de mensen. Mijn passie voor schilderen is in 2005 begonnen. Na een paar schilderlessen bij Franco Soro, een kunstenaar bij ons in het dorp, had ik snel mijn draai en eigenwijsheid in het creëren van eigen werk gevonden. Mijn kennis en ervaringen breng ik heel graag over op anderen en zet me dan ook vol passie en met veel plezier in voor mijn cursisten. Mijn eigen ontwikkeling mag niet stil staan, dat verveelt. Ik ben altijd op zoek naar vernieuwing en ga het liefst elke dag een nieuwe uitdaging aan. 

Waar ik schilder?

In mijn gezellige huiskameratelier.

Ik woon met mijn gezin in een heerlijk zonnig huis in Glanerbrug. Door de grote glazen pui in de woonkamer, die uitkijkt op de tuin, valt een zee aan licht. Dat is niet alleen fijn voor ons als gezin, omdat het nu eenmaal prettiger woont in een lichte omgeving. Voor mij is het nog veel belangrijker omdat ik er zelf schilder en schilderles geef. Daar heb je nou eenmaal, behalve een goed oog, goed licht voor nodig.

Ik kan wel zeggen dat ik een gezellig woonkameratelier heb waar ik dagelijks mijn enthousiaste cursisten ontvang. 

In mijn gezellige huiskameratelier voelen de cursisten zich meteen thuis en dat schildert toch een stuk prettiger.

Hoe ik schilder?

Ik begin gewoon!

Ik heb iets in mijn hoofd, soms een kleur, een situatie of een beeld. De eerste penseelstreek zet ik op het doek en tijdens het schilderen ontstaan er allerlei ideeën die ik aan mijn schilderij toevoeg.

Ik werk kleurrijk en spontaan, uitgevoerd in overwegend heldere kleuren. In patronen, reliëf, portretten, dieren, natuur, abstract, … eigenlijk van alles waar ik een inspirerend, goed en blij gevoel van krijg.

Ik laat mijn fantasie de vrije loop. Je moet durven, “gewoon doen” is mijn motto. De combinatie van veel kleur, patronen, reliëf en portretten die mij raken, maken mijn werk kenmerkend en altijd gesigneerd met ‘Wit’, uiteraard in de kleur wit!

Brenda de Juf

Waarom ik lesgeef?

Omdat het zo vreselijk leuk is om te doen!

Dit fantastische avontuur is ontstaan doordat er in mijn omgeving vaak werd gezegd “het lijkt me zo heerlijk om te schilderen, maar ik weet niet hoe”. Er is in mijn beleving niets leuker dan overbrengen op anderen, wat je zelf graag doet. In 2011 heb ik 6 ezels, wat verf en handvol penselen aangeschaft en ben begonnen met lesgeven aan een aantal enthousiaste cursisten. Het werd zo’n leuke ervaring dat de meesten nu nog steeds elke donderdag komen schilderen.

In de jaren erna is het aantal cursisten blijven groeien. Momenteel geef ik niet alleen vier ochtenden in week cursus in mijn huiskameratelier, maar ook workshops en ik ben zelfs online gegaan met ikwilschilderen.nl. Mijn grootste doel hierbij is om andere creatievelingen te inspireren, motiveren en enthousiasmeren in hun creatieve ontwikkeling.

Ik verleg telkens opnieuw mijn grens en ga heel graag een nieuwe uitdaging aan!