Technieklessen voor iedereen

Technieklessen voor iedereen

Ik geef  technieklesjes in mijn schilderlessen. Deze lessen ga ik ook buiten

mijn vaste schilderlessen geven. Per les van 2-2,5 uur komt er een techniek aan bod welke ik stapsgewijs uitleg en waar je dan aansluitend mee aan het werk gaat.  De data waarop ik de lessen geef staan in de agenda. Je kunt je per les inschrijven. De kosten per les zijn v.a. €19,50 incl.

materialen, koffie/thee met natuurlijk een koekje erbij.

Lessen:

* Kleurenleer: hoe kom is stap voor stap tot een bepaalde kleur.

* Ontdek jouw favoriete kleurenpalet: Doormiddel van een superleuke oefening kom je erachter van welke kleuren jij blij wordt. Dit zou weleens heel verrassend kunnen zijn en een grote verandering in de uitstraling van jouw volgende schilderij.

* Overgangen schilderen:  Een belangrijke en basistechniek bij het schilderen is het maken van mooie overgangen. Deze techniek gebruik je bij alles wat ruimtelijk geschilderd moet worden. Denk aan een portret, vaas, plant, dier, enz. kunt gaan. Wij gaan deze middag aan de slag met een appeltje

* Diepte in een schilderij creëren. Doormiddel van vorm, kleur en contrast leer ik je diepte in je schilderij te creëren of deze te versterken. Hierdoor zal je schilderij veel interessanter worden.

* Penselen: Zoveel verschillende penselen in maten, vormen, structuren, enz. Wat zijn de verschillen? Waarvoor kun je welk penseel gebruiken? Als ik thuis wil gaan schilderen, welke penselen moet ik dan kopen. Ik ga het je allemaal uitleggen en je gaat zelf uitproberen welk penselen bij jouw manier van schilderen passen. Na deze les hoef je nooit meer te twijfelen over welk penseel je kunt gebruiken.

* Mixed media: een ondergrond/reliëf aanbrengen. Helemaal mijn ding. Een reliëf aanbrengen met verschillende materialen als ondergrond voor mijn schilderijen. Al mijn cursisten hebben het al eens toegepast en er komen mooie en verrassende resultaten uit. Er zijn enorm veel mogelijkheden en ik ga je er wegwijs in maken. Deze workshop is inclusief een schilderdoek.

Ogen schilderen: Ogen zijn de ziel van een portret. Ik heb vele portretten en dus ook veel verschillende ogen geschilderd in verschillende technieken. Voor elk oog kun je dezelfde basisregels toepassen. Welke dat zijn ga ik je tijdens deze les vertellen en voordoen. Natuurlijk ga jij ook een fantastisch oog maken deze middag.

* Hoe krijg in mijn afbeelding op het doek getekend?: Hier zijn verschillende methodes voor en ik maak je er wegwijs mee. Zelf ga je er ook mee aan de slag dus neem gerust een eigen afbeelding mee en een ondergrond. Na de techniekles heb jij dan jouw afbeelding op doek staan zodat je er thuis mee verder kunt werken. Heb je geen voorbeeld en ondergrond, dan heb ik hier natuurlijk materiaal voor je liggen om het te oefenen. Benieuwd naar deze verschillende tools?

* Portrettekenen met houtskool: Houtskool is superleuk materiaal om een portret mee te tekenen. Je werk direct met schaduw en lichtpartijen waardoor het resultaat snel zichtbaar is. Deze basisles gaat over het vooraanzicht van een portret. Je leert goed te kijken naar de vorm, de verhoudingen en het contrast. Pas op! Begin je er eenmaal aan, dan is het moeilijk om te stoppen.

* Portrettekenen met houtskool, vervolg: Deze techniekles gaan we een stapje verder in het portrettekenen met houtskool. We gaan geen vooraanzicht tekenen maar een portret vanuit een andere hoek. Hoe breng je perspectief aan in zo’n portret en zorg je ervoor dat de stand van het hoofd, ogen, neus en mond in verhouding blijft. Ik leer je vooral goed kijken, tekenen en corrigeren. Heb je de eerste les niet gehad, geen probleem. Ook hier krijg je de tips en tricks om goed te leren kijken naar de vorm, de verhoudingen en het contrast en dit dan ook toe te passen.

* Fotograferen met je mobiel. Het is te leuk en super gemakkelijk. Supergaaf om tijdens deze techniekles zoveel nieuwtjes te kunnen delen waarmee je direct resultaat kunt boeken. Gepland in het voorjaar, kunnen we lekker naar buiten om de prachtigste foto’s te maken. Weet jij wat je allemaal met je smartphone kunt qua fotografie? Wil je alle tools, tips en tricks weten om een mooie foto te maken?

* Abstracte bloemen: We gaan deze les heerlijk met onze vingers schilderen. Wat we gaan maken? Bloemen, laag over laag.

* Acrylinkt:  Naast acrylverf werk ik veel met acrylinkt in mijn schilderijen. Hoe? Dat ga ik je uitleggen en we gaan het allemaal toepassen.

* Superuitdaging, een eigen Portret creëren: Oehhh moeilijk moeilijk maar oh wat gaaf om te doen. Daag jezelf uit een portret uit het niets op te bouwen  in grove penseeltoetsen. Creëren, bekijken, herstellen, iets erbij, iets eraf, iets groter of toch kleiner, enz, enz, totdat jij tevreden bent.

Ik heb een superhandige Whats-app groep aangemaakt waar alle lessen en workshops in komen te staan. Jij bent dan altijd direct op de hoogte van mijn activiteiten. Het is een puur informatieve app waar niemand verder in kan reageren dus geen gepling. Zal ik jou erbij in zetten? Als je mij even jouw naam en telefoonnummerDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan komt dat dik voor elkaar .

Zijn er technieken die jij zou willen leren maar hier niet tussenstaan? Laat het mij weten via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Wie weet ga ik er een leuke techniekles van maken. 

 

  • Hits: 684

Realisatie Weland Webdesign  |  © 2019 Kunstsalon Wit