• Brenda
 • Brenda en het Atelier
 • Brenda de Leerling
 • Brenda de Schilder
 • Brenda de Juf
 • Brenda de Ondernemer
 • Brenda

  Brenda

  Wie ik ben?

  Ik ben Brenda Huuskes-Witbreuk, geboren in 1969 in Enschede, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben een creatief, enthousiast en ondernemend type en ben graag onder de mensen. Mijn passie voor schilderen en mijn ervaringen breng ik graag over op anderen en zet me met heel veel plezier in voor mijn cursisten. Mijn eigen ontwikkeling mag niet stil staan, dat verveelt. Ik ben altijd op zoek naar vernieuwing en ga graag een nieuwe uitdaging aan. 

 • Brenda en het Atelier

  Brenda en het Atelier

  Waar ik schilder?

  In mijn gezellige woonkamer en naastgelegen atelierruimte. Ik woon met mijn gezin in een heerlijk zonnig huis in Glanerbrug. Als je binnenkomt via de keuken zie je het door mij eerst geschilderde portret hangen, mijn jongste dochter, het enthousiasme en de vrolijkheid spatten er vanaf. Door de grote glazen pui in de woonkamer, die uitkijkt op de tuin, valt een zee aan licht. Dat is niet alleen fijn voor ons als gezin, omdat het nu eenmaal prettiger woont in een lichte omgeving. Voor mij is het nog veel belangrijker omdat ik schilder en les geef in onze woonkamer en daar heb je nou eenmaal, behalve een goed oog, goed licht voor nodig. Ik kan wel zeggen dat ik een gezellig woonkameratelier heb. Daarnaast heb ik mijn atelier waar ik niet alleen schilder maar ook mijn projecten ontwikkel.

 • Brenda de Leerling

  Brenda de Leerling

  Hoe ik ben begonnen?

  Ik ben als leerling begonnen bij Franco Soro. Als kind was ik heel creatief, maar ik had nog nooit geschilderd. Na de middelbare school ben ik een uitvoerende reclameopleiding aan de MTS in Zwolle gaan volgen. Anders dan verwacht beperkte zich deze opleiding tot het schilderen van letters en kennis van verf en materialen. Het echte schilderen leerde ik er niet. Na omscholing als schoonheidsspecialiste ben ik in 1995 mijn eigen salon begonnen. Het willen schilderen bleef echter altijd een wens, totdat ik in 2004 kunstenaar Franco Soro  tegenkwam. Hij woonde indertijd in ons dorp en gaf daar cursussen en workshops. Ik wilde het gewoon proberen en ben op les gegaan. Franco leerde mij het maximale uit mijn creativiteit te halen en al snel werd het schilderen een bezigheid waarin ik mij helemaal kon uitleven en mijn creativiteit kon ontwikkelen.

 • Brenda de Schilder

  Brenda de Schilder

  Hoe ik schilder?

  Ik begin gewoon. Ik heb iets in mijn hoofd, soms een kleur, een situatie of een beeld. De eerste penseelstreek zet ik op het doek en tijdens het schilderen ontstaan er allerlei ideeën die ik aan mijn schilderij toevoeg. Ik werk kleurrijk en spontaan, uitgevoerd in overwegend heldere kleuren. In cirkels, bewegingen, patronen, gezichten, mensen, kinderen, dieren… in van alles waar ik een inspirerend, goed en blij gevoel van krijg. Ik laat mijn fantasie de vrije loop. Je moet durven, “gewoon doen” is mijn motto. De combinatie van veel kleur, patronen en portretten die mij raken, maken mijn werk kenmerkend. En altijd gesigneerd met ‘Wit’,  uiteraard in de kleur wit! 

   

   

 • Brenda de Juf

  Brenda de Juf

  Waarom ik lesgeef?

  Omdat het zo vreselijk leuk is om te doen! Dit fantastische avontuur is ontstaan doordat er in mijn omgeving zo vaak werd gezegd “het lijkt me zo heerlijk om te schilderen, maar ik weet niet hoe”. Er is in mijn beleving niets leuker dan overbrengen op anderen wat je zelf graag doet. In 2011 heb ik 6 ezels, wat verf en handvol penselen aangeschaft en ben begonnen met lesgeven aan een aantal enthousiaste cursisten. Het werd zo’n leuke ervaring dat deze eerste groep nu nog steeds elke donderdag komt schilderen. In de jaren erna is het aantal cursisten blijven groeien en momenteel geef ik niet alleen drie ochtenden in week cursus in mijn huiskameratelier, maar ook workshops . Deze workshop kunnen op maat gemaakt worden voor scholen, bedrijven, familie-uitjes, vrijgezellenfeestjes en wat voor gelegenheid dan ook.  Ik ga de uitdaging graag aan!

 • Brenda de Ondernemer

  Brenda de Ondernemer

  Waar kunstsalon Wit voor staat?

  In de eerste plaats vertegenwoordigt Wit Brenda. Het zijn niet alleen de eerste drie letters van mijn meisjesnaam Witbreuk, maar het staat ook voor plezier, creativiteit, spontaanheid, warm, gevoel, vernieuwing, uitdaging en draait het vooral om geluk. Om iets te doen waar je gelukkig van wordt. Dat kan zelf schilderen zijn, maar ook kijken naar een schilderij waar je een speciaal gevoel bij krijgt. Kunstsalon Wit is meer dan alleen cursussen en workshops, het is ook werken in opdracht, kunstuitleen, exposities, kunstprojecten, evenementendeelname en goede doelen. Kunstsalon Wit blijft zich ook ontwikkelen en door goed te luisteren naar de vragen om mij heen, creëer ik oplossingen waardoor Kunstsalon Wit steeds meer te bieden heeft. Wit is Brenda en Brenda is Wit.

  Als je een overzicht wilt zien van de laatste jaren nodig ik je uit om op mijn FB- pagina te kijken.

Realisatie Weland Webdesign  |  © 2019 Kunstsalon Wit